phone: 010 9015 200
web: www.svhomestay.com
Homestay Ukay Perdana : SV Homestay

Homestay Dengan Kolam Renang


Mencari homestay dengan kolam renang?

Tidak kira apa tujuan anda, sama ada bisnes, bercuti, kenduri kahwin, konvo, menziarah saudara atau sebagainya, anda pasti mahukan penginapan yang SELESA, MURAH dengan LOKASI STRATEGIK dan lengkap dengan segala keperluan.

Berdekatan: Gombak, Gombak Setia, Tmn Melati, Wangsa Maju, Tmn Melawati, Keramat AU, Ampang, Setiawangsa

Jadi, mungkin salah satu pilihan terbaik anda ialah; SV Homestay Ukay Perdana

LOKASI: Ukay Perdana
Landmark: Zoo Negara, Tmn Melawati, Bkt Antarabangsa
Berdekatan: Wangsa Maju, Tmn Melawati, Keramat AU, Ampang, Gombak

Mengapa SV Homestay Ukay Perdana perlu menjadi pilihan?

[-] FREE WIFI fibre kelajuan tinggi
[-] Murah dan berpatutan
[-] Ada kolam renang di depan rumah
[-] Ada baucer diskaun makan 10%
[-] Lokasi yang sangat strategik
[-] Pemandangan hijau yang mempersona
[-] Hanya RM179/semalam (belum tolak diskaun)
[-] Ada diskaun jika menginap lebih 1 malam*
[-] Banyak parking free di bawah bangunan
[-] Parking dalam bangunan, boleh dilihat dari koridor rumah
[-] Parking percuma jika lebih dari 1 kereta di bawah bangunan
[-] Berjalan kaki ke Bank, 7E, 99Speed mart, Mamak, Tmn permainan dll
[-] Berjalan kaki ke balai polis, taman permainan, bengkel dll
[-] Cadar/sarung bantal/selimut ditukar setiap kali tetamu baru masuk
[-] Dan banyak lagi
[-] ***Muslim sahaja***

Nak tahu lebih lanjut, sila layari

www.SVhomestay.com
www.SVhomestay.com
www.SVhomestay.com
www.SVhomestay.com

atau hubungi (call/whatsapp/SMS)

0109015200
0109015200
0109015200
0109015200

http://wasap.my/60109015200
http://wasap.my/60109015200
http://wasap.my/60109015200

Muzium Polis Kuala Lumpur


Muzium ini mempamerkan lebih daripada 2,500 koleksi barangan bersejarah. Antara yang dipamerkan di sini adalah senjata-senjata hasil rampasan daripada komunis pada zaman darurat dulu, koleksi keris, pisau Gurkha, pistol Portugis dan senjata-senjata lain hasil pengubahsuaian daripada barangan harian oleh penjenayah di Malaysia seperti daripada rantai basikal dan banyak lagi. Selain daripada senjata, muzium ini turut mempamerkan pakaian seragam polis pada zaman dahulu serta dokumen-dokumen yang telah dirampas dari komunis. Kedengaran menarik kan?

Jarak dari SV Guest House sekitar 30 minit sahaja

Waktu Operasi: Selasa – Ahad (10.00am – 6.00pm) | Isnin (Tutup)

Harga Tiket: Percuma

Alamat: 5, Jalan Perdana, Tasik Perdana, 50480 Kuala Lumpur

Sumber: Kami Tabik PDRM

Perpustakaan Kanak-kanak Kuala Lumpur


Apa yang membezakan perpustakaan kanak-kanak dan perpustakaan biasa ya? Kalau anda nak tahu, bukan sahaja terdapat perbezaan dari segi buku-buku yang ditawarkan di sini tetapi, untuk kanak-kanak, terdapat sesi bercerita, pertunjukan boneka, permainan papan dan macam-macam lagi yang membuatkan kanak-kanak seronok untuk ke perpustakaan. Selain itu, buku-buku yang mudah untuk dibaca bagi yang baru belajar mengeja diletakkan pada rak yang sama. Kata orang melentur buluh biarlah dari rebungnya, nak anak suka membaca, bawalah mereka ke perpustakaan sejak kecil lagi.

Jarak dari SV Guest House hanya 25 minit sahaja

Waktu Operasi: Isnin (2.00pm – 6.45pm) | Selasa – Jumaat (10.00am – 6.45pm) | Sabtu, Ahad (10.00am – 5.00pm) | Sabtu & Ahad Minggu Pertama Setiap Bulan & Cuti Umum (Tutup)

Alamat: No. 1, Jalan Raja, 50050 Kuala Lumpur

Central Market Kuala Lumpur


Untuk anda yang menyukai barangan hasil kraftangan, Pasar Seni ataupun Central Market adalah lokasi yang wajib dikunjungi. Menawarkan banyak pilihan barangan tempatan, anda pasti rambang mata terutamanya apabila melihat harga yang ditawarkan masing-masing tak nak kalah untuk mendapatkan pelanggan. Sudahlah begitu, sejuk lagi tu dengan penyejuk udara di seluruh pasar ini, anda dapat membeli-belah dalam keadaan yang selesa sekali. Kalau dah penat membeli-belah, anda boleh ke tingkat satu Pasar Seni ini untuk makan di gerai-gerai yang terdapat di sini. Lepas makan, kalau anda nak cuba mencanting batik pun ada di sini.

Jarak dari SV Guest House hanya sekitar 26 minit sahaja

Waktu Operasi: Isnin – Jumaat (10.00am – 9.30pm)

Alamat: Jalan Hang Kasturi, Kuala Lumpur 50050


Sumber: Gaucin Gypsy

SV Homestay Ukay Perdana


Selepas Astro Njoi dan Internet WIFI kelajuan tinggu, SV Guest House kini telah menambah beberapa lagi keperluan untuk keselesaan tetamu yang menginap di SV Guest House. Antaranya ialah; periuk nasi elektrik, pengering rambut, pembakar roti water dispenser + air bersih yang ditapis, dan tuala.

Terima kasih atas sokongan anda, dan kami akan cuba memperbaiki mutu perkhidmatan kami untuk memenuhi keperluan semua tetamu di SV Guest House @ SV Homestay Ukay Perdana.